Цялото престъпно сдружение около обвиняемия Васил Божков, за което твърди прокуратурата,

...
Цялото престъпно сдружение около обвиняемия Васил Божков, за което твърди прокуратурата,
Коментари Харесай

Има само един свидетел срещу Божков за престъпното сдружение

Цялото незаконно съдружие около обвиняемия Васил Божков, за което твърди прокуратурата, се крепи единствено на показанията на някогашния му съучастник Цветомир Найденов. Това записа Апелативният спецсъд в определението, с което удостовери, че упрекнатата по делото секретарка на Божков - Йоана Чолакова, излиза от ареста против 30 хиляди лева гаранция, заяви БНР. Определението на апелативния съд е дефинитивно.

Чолакова е обвинена по " първата " проведена незаконна група на Васил Божков - за пране на пари, невнесени такси, насила на държавни чиновници и така нататък Затова и днес прокуратурата претендираше, че тежестта на обвиняването е достатъчен аргумент тя да бъде в ареста, с цел да не влияе на очевидци и да не извърши нови закононарушения. За нея Цветомир Найденов свидетелства, че била в " извънредно близки, доверителни връзки "  с шефа си, " провела и ръководела част от неговите срещи " и дори имала достъп до всички пространства в " Нове АД холдинг ", споделя " Клуб Z ".

Адвокатът й Владимир Манолов отвърна, че всички изказвания на Найденов са в смисъл " чул съм ", " известно ми е, че " - без никой да го пита от кое място му е известно, от кое място е чул нещата, които твърди.

" Неговите изказвания са непроверени - никой не смее да му зададе контролни въпроси. Подобни са и разпитите на Бойко Борисов, Менда Стоянова и Владислав Горанов ", сподели юристът. " Това не са разпити, а монолози, в които те пазят себе си, не акцентират обстоятелства. А прокуратурата не задава уточняващи въпроси, тъй като се опасява да не се срути структурата на обвиняването " , добави той.

Апелативният съд одобри, че прие, че митингът на държавното обвиняване против стартирането на Чолакова под гаранция е изцяло безпочвен и че за последните 4 месеца и половина с нищо не е надградено първоначалното обосновано съмнение, че дамата е член на проведена незаконна група на Божков.
Прокуратурата крие какво е питала Борисов и Горанов за Божков
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР